You are here:

Werkstudentschap

Zit jij in de laatste fase van je studie en zoek je een interessante bijbaan waarin je kennismaakt met de advocatuur, de fiscaliteit of het notariaat?

Als werkstudent werk je ongeveer twee dagen per week voor een periode van zes maanden op een van onze praktijkgroepen. Een deel van je werkzaamheden zal bestaan uit het bijhouden van ontwikkelingen in het betreffende rechtsgebied en het informeren van de advocaten daarover, denk aan nieuwe jurisprudentie en aangepaste wet- en regelgeving. Je zult ook verschillende inhoudelijke werkzaamheden verrichten, zoals het doen van jurisprudentieonderzoek en het schrijven van memo’s ten behoeve van lopende zaken.

Je deelt een kamer met een ervaren medewerker en krijgt een persoonlijke mentor toegewezen die jou begeleidt. Naast dat je ons kantoor goed leert kennen, ontmoet je ook de andere stagiairs en werkstudenten tijdens de verschillende sociale activiteiten die we organiseren.

Waar:    

Je kunt zelf bepalen bij welke vestiging je wilt werken: Amsterdam of Rotterdam. In Rotterdam kun je kosteloos gebruik maken van het Loyens & Loeff appartement wanneer je buiten Rotterdam woont.

Voor wie:    

Derdejaars bachelor- en masterstudenten Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht en/of fiscale economie.

Duur:         

6 maanden (minimaal 3)

Sollicitatieprocedure

De procedure begint met een schriftelijke voorselectie, een gesprek met een HR professional gevolgd door een gesprek met twee partners of senior medewerkers. Na een positief gesprek nodigen we je uit op ons kantoor voor het maken van een online assessment, waarmee we je capaciteiten (numeriek, verbaal en abstract analytisch) beoordelen. Op basis van de resultaten bepalen we of jij onze nieuwe werkstudent wordt.

Solliciteren?

Kies hieronder het werkstudentschap waarop je wil solliciteren.