You are here:

Werkstudent Knowledge Management Team

Voor ons Knowledge Management team in Amsterdam zoeken wij een werkstudent (drie dagen per week).

Loyens & Loeff is een gerenommeerd kantoor waar onze specialisten adviseren op zowel civiel als fiscaal gebied. Tot onze cliënten behoren grote ondernemingen, financiële instellingen, vermogende particulieren en overheden. Het unieke van ons kantoor is de nauwe samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen. Onze thuismarkten zijn de Benelux en Zwitserland. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten. Wereldwijd werken 1600 medewerkers bij Loyens & Loeff, waaronder ruim 850 advocaten, notarissen en fiscalisten. 

Voor ons Knowledge Management team in Amsterdam zoeken wij een werkstudent (drie dagen per week).

Een uitdagende bijbaan voor 3 dagen per week, voor (in beginsel) ongeveer zes maanden, waarin je kennis maakt met de verschillende facetten van informatievoorziening ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk van onze fiscalisten. Je zult betrokken worden bij het opstellen van algemene memo’s en parlementaire dossiers met betrekking tot nieuwe, aanhangige, wetgeving. Dit laatste vormt een mooie aanvulling op je studie en je raakt meteen helemaal thuis in de nieuwe wetgeving die je na je studie veelvuldig zult moeten toepassen. De nadruk zal daarbij liggen op de ontwikkelingen voor de belastingheffing van ondernemingen, waarin veel wijzigingen verwacht worden (zoals de implementatie van de ATAD, de wijziging van het regime van de fiscale eenheid, de afschaffing van de dividendbelasting, de invoering van het MLI). Je werkt nauw samen met onze knowhow medewerkers en een aantal hoogleraren en universitair docenten die aan Loyens & Loeff verbonden zijn.

Je krijgt een persoonlijke mentor toegewezen, die jou gedurende het werkstudentschap begeleidt. Naast dat je Loyens & Loeff leert kennen, leer je als werkstudent ook de andere stagiairs/werkstudenten de verschillende praktijkgroepen kennen, door middel van de verschillende sociale activiteiten die worden georganiseerd op kantoor.

Jouw kwaliteiten:

bent nauwgezet en accuraat en in staat om complexe informatie op een juiste en begrijpelijke wijze samen te vatten en te ordenen. Tevens beschik je over goede communicatieve vaardigheden en beheers je de Engelse taal in woord en geschrift. Affiniteit met Europees recht alsmede met het Nederlandse wetgevingsproces is een pré. Ervaring met informatiesystemen en enige affiniteit met informatietechnologie strekt tot aanbeveling.

Ben jij een enthousiaste, (begin) master student fiscaal recht, ben je minimaal zes maanden beschikbaar en heb je interesse in de functie van werkstudent binnen het Knowledge Management Team in Amsterdam? Dan zijn we op zoek naar jou!

Duur:         

6 maanden (minimaal 4)

Sollicitatieprocedure

De procedure begint met een schriftelijke voorselectie, een gesprek met een HR professional gevolgd door een gesprek met twee partners of senior medewerkers. Na een positief gesprek nodigen we je uit op ons kantoor voor het maken van een online assessment, waarmee we je capaciteiten (numeriek, verbaal en abstract analytisch) beoordelen. Op basis van de resultaten bepalen we of jij onze nieuwe werkstudent wordt.

Solliciteren?

Ben jij een enthousiaste, (begin) master student fiscaal recht, ben je minimaal zes maanden beschikbaar en heb je interesse in de functie van werkstudent binnen het Knowledge Management Team in Amsterdam? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor meer informatie, vragen of sollicitaties (motivatie, cv en cijferlijst) kan je contact opnemen met Nicole Moshage op 010 224 6409  of per e-mail: Nicole.Moshage@loyensloeff.com.