You are here:

Werkstudent Insurance Law

Voor onze praktijkgroep Litigation & Risk Management in Rotterdam zoeken wij een werkstudent (twee/drie dagen per week). Deze werkstudent zal zich vooral richten op verzekeringsrecht.

Loyens & Loeff is een gerenommeerd kantoor waar onze specialisten adviseren op zowel civiel als fiscaal gebied. Tot onze cliënten behoren grote ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Het unieke van ons kantoor is de intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen. Onze thuismarkten zijn de Benelux en Zwitserland. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten. Wereldwijd werken 1600 medewerkers bij Loyens & Loeff, waaronder ruim 850 advocaten, notarissen en fiscalisten.

Voor onze praktijkgroep Litigation & Risk Management in Rotterdam zoeken wij een werkstudent (twee/drie dagen per week). Deze werkstudent zal zich vooral richten op verzekeringsrecht.

Het verzekeringsrecht is een rechtsgebied dat altijd in ontwikkeling is. Wijzigingen in de financiële toezichtswetgeving volgen elkaar snel op. Daarnaast breidt de civiele zorgplicht van verzekeraars en assurantietussenpersonen steeds verder uit en wordt deze zorgplicht steeds meer ingekleurd door financiële toezichtswetgeving. Ook vragen maatschappelijke ontwikkelingen om nieuwe verzekeringsproducten, zoals data- en cybercrime verzekeringen en verzekeringen voor zelfrijdende auto’s.

Loyens & Loeff adviseert en procedeert over de meest uiteenlopende verzekering gerelateerde zaken en heeft ruime ervaring in het bijstaan van alle partijen in het verzekeringsproces, zoals (her)verzekeraars, assurantietussenpersonen en bedrijfsmatig verzekerden.

Als werkstudent ondersteun je de advocaten die zich specifiek richten op het gebied van verzekeringsrecht op het gebied vanknowhow-ontwikkeling en help je mee in lopende zaken. Jouw werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van het verzekeringsrecht, het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek en het voorbereiden van publicaties, presentaties en cursussen. Daarnaast ondersteun je de advocaten bij hun dagelijkse bezigheden en word je ook betrokken bij de sociale activiteiten binnen kantoor.

 

Wie zoeken wij?

Ben jij een enthousiaste – eind bachelor, begin master – student Nederlands recht met een passie voor verzekeringsrecht? Ben je accuraat en beschik je over goede organisatorische, communicatieve en onderzoeksvaardigheden? Zou jij jezelf omschrijven als proactief en een teamplayer? Dan zijn we op zoek naar jou!

 

Voor meer informatie, vragen of sollicitaties (motivatie, cv en cijferlijst) kan je contact opnemen met Nicole Moshage op 010 22 46 409 of per e-mail: nicole.moshage@loyensloeff.com.

Solliciteer nu: