You are here:

Werkstudent Corporate Litigation

Voor onze praktijkgroep Litigation & Risk Management in Amsterdam zoeken wij een werkstudent (twee dagen per week). Deze werkstudent zal zich vooral richten op corporate litigation.

Loyens & Loeff is een gerenommeerd kantoor waar onze specialisten adviseren op zowel civiel als fiscaal gebied. Tot onze cliënten behoren grote ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Het unieke van ons kantoor is de intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen. Onze thuismarkten zijn de Benelux en Zwitserland. Daarnaast is Loyens & Loeff vertegenwoordigd in de belangrijkste financiële centra van Europa, Azië en de Verenigde Staten. Wereldwijd werken 1600 medewerkers bij Loyens & Loeff, waaronder ruim 850 advocaten, notarissen en fiscalisten.

Voor onze praktijkgroep Litigation & Risk Management in Amsterdam zoeken wij een werkstudent (twee dagen per week). Deze werkstudent zal zich vooral richten op corporate litigation.

Binnen ondernemingen ontstaan regelmatig verschillen van inzicht, bijvoorbeeld tussen aandeelhouders onderling of met de leiding van de onderneming. In die gevallen kunnen aandeelhouders, bestuurders en/of commissarissen overwegen naar de rechter te stappen. Denk hierbij aan een enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer, kort geding of geschillenregeling. De praktijkgroep Litigation & Risk Management houdt zich onder meer bezig met die procedures. Als werkstudent ondersteun je de advocaten die zich specifiek richten op corporate litigation op het gebied van knowhow-ontwikkeling en help je mee in lopende zaken. Jouw werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van corporate litigation, het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek en het voorbereiden van publicaties, presentaties en cursussen. Daarnaast ondersteun je de advocaten bij hun dagelijkse bezigheden en word je ook betrokken bij de sociale activiteiten binnen kantoor.

Ben jij een enthousiaste – eind bachelor, begin master – student Nederlands recht met een passie voor litigation en ondernemingsrecht? Ben je accuraat en beschik je over goede organisatorische, communicatieve en onderzoeksvaardigheden? Zou jij jezelf omschrijven als proactief en een teamplayer? Dan zijn we op zoek naar jou!

Voor meer informatie, vragen of sollicitaties (motivatie, cv en bachelor/master cijferlijst) kan je contact opnemen met Nicole Moshage op 010 224 564 09 of per e-mail: Nicole.Moshage@loyensloeff.com.

Duur:         

6 maanden (minimaal 4)

Sollicitatieprocedure

De procedure begint met een schriftelijke voorselectie, een gesprek met een HR professional gevolgd door een gesprek met twee partners of senior medewerkers. Na een positief gesprek nodigen we je uit op ons kantoor voor het maken van een online assessment, waarmee we je capaciteiten (numeriek, verbaal en abstract analytisch) beoordelen. Op basis van de resultaten bepalen we of jij onze nieuwe werkstudent wordt.

Solliciteren?