You are here:

Beroepsopleidingen

Beroepsopleiding belastingadviseurs

Wij geloven dat je in kwaliteit moet blijven investeren. Daarom bieden wij een breed opleidingsprogramma aan waarmee je jouw kennis en vaardigheden snel naar een hoger niveau kunt tillen.

Als je start binnen onze fiscale praktijk volg je de beroepsopleiding, die deels wordt verzorgd door de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en deels door de Loyens & Loeff Tax Academy. De beroepsopleiding bestaat uit een basisprogramma van 20 dagdelen en een keuzeprogramma van 20 dagdelen. Aangezien we in de Loyens & Loeff Tax Academy intern een technisch-fiscale opleiding bieden, zal het basisprogramma voor jou gericht zijn op het vaardighedentraject. Fiscaal juristen en fiscaal economen die tenminste 6 maanden bij ons in dienst, zijn komen hiervoor in aanmerking.

Beroepsopleiding notariaat

Als startende kandidaat-notaris volg je naast je werk de driejarige Beroepsopleiding Notariaat, die verzorgd wordt door de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Het doel van deze opleiding is jou vanuit een praktijkgerichte invalshoek algemene en specifieke kennis, vaardigheden en een beroepsattitude aan te leren. Aan het eind van ieder jaar wordt een examen afgenomen.

Om te starten met deze opleiding dien je tenminste een half jaar werkervaring als kandidaat-notaris te bezitten.

Beroepsopleiding advocaten

Als advocaat-stagiaire bij Loyens & Loeff start je naast de dagelijkse werkzaamheden, ook met de beroepsopleiding. Deze heeft als doel je te vormen tot een zelfstandig en deskundig advocaat. De opleiding duurt drie jaar.

De vaardigheidsvakken volgt je als advocaat-stagiaire bij de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA) zelf. De kennisvakken worden gevolgd bij de Law Firm School (LFS), maar de examens van deze vakken worden afgelegd bij de Orde. 

The Law Firm School
Zestien internationaal opererende advocatenkantoren hebben hun krachten gebundeld en een juridische topopleiding voor beginnende advocaten in Nederland opgezet: The Law Firm School. In samenwerking met de universiteit tillen deze kantoren de opleiding van hun beginnende advocaten naar een hoog, internationaal niveau. De opleiding past geheel in het streven van Loyens & Loeff om de kwaliteit van de advocatuur in onze praktijkgebieden verder te bevorderen.

Brug naar de internationale praktijk
The Law Firm School biedt in feite een aanvullende academische en praktijkgerichte opleiding. Het lesprogramma vormt de basis voor de vervolgopleidingen binnen de eigen kantoren. Met kwaliteit als leidraad worden docenten van alle universiteiten en advocatenkantoren betrokken. Het curriculum van de Law Firm School geeft tevens invulling aan een belangrijk deel van de Beroepsopleidingen van de Orde van Advocaten.