Corporate Communications Executive

Voor onze afdeling Communicatie & Marketing zijn we op zoek naar een Corporate Communications Executive (32-40u)

Locatie: Amsterdam / Rotterdam

Functie

Wij zijn op zoek naar een ervaren, energieke Corporate Communications Executive die graag meedenkt en –werkt aan het verder uitbouwen van het merk Loyens & Loeff. De wereld van advocatenkantoren is dankzij artificial intelligence, de war on talent en vergaande internationalisering sterk in beweging, durf jij de uitdaging aan?

Als Corporate Communications Executive ben je onderdeel van de afdeling Communicatie & Marketing. Binnen dit team zijn we onder andere verantwoordelijk voor de communicatiestrategie en het ontwikkelen van de verschillende communicatiemiddelen. De Corporate Communications Executive rapporteert aan de Manager Corporate Communications & PR. In deze rol ben je op tactisch en operationeel niveau verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van de richting, de processen en de middelen voor interne en externe corporate communicatie. Je werkt nauw samen met collega’s van Communicatie & Marketing zodat jullie elkaar versterken.

Werkzaamheden

  • Adviseren en ondersteunen bij de interne communicatie over kantoorbrede veranderingen en projecten vanuit het bestuur of stafafdelingen zoals HR en IT.
  • Ontwikkelen van communicatieboodschappen en –middelen in beeld (vlogs) en woord.
  • Schrijven en redigeren van teksten voor verschillende communicatiemiddelen, voornamelijk in het Engels.
  • Bewaken en ontwikkelen van corporate identiteit, in samenwerking met Visual Identity Executive doorvertalen naar verschillende communicatiemiddelen.
  • Schrijven van persberichten, aanspreekpunt voor media.
  • Samen met de Intranet Manager het gebruik van het intranet stimuleren en het intranet doorontwikkelen.
  • Ondersteunen kantoren in het buitenland bij hun externe communicatie.

De Kandidaat

We zoeken een ervaren collega met een relevante, afgeronde hbo-opleiding en minimaal vier jaar werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur bij een zakelijke dienstverlener. Je weet je stakeholders goed te managen en kunt pragmatisch werken goed combineren met een heldere visie op corporate communicatie. Je schrijfstijl is vlot, je bent servicegericht, weet van aanpakken en neemt -wanneer nodig- de verantwoordelijkheid. Omdat we een internationaal kantoor zijn is het belangrijk dat je zowel goed Nederlands als Engels leest en schrijft. Daarnaast kun je projectmatig en gestructureerd werken.

Wat bieden we je?

Loyens & Loeff biedt je de mogelijkheid je verder te ontwikkelen bij een toonaangevende juridische dienstverlener met een sterke identiteit, een uitstekende collegiale sfeer en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket. Daarnaast wordt er binnen Loyens & Loeff gestreefd naar een gezonde work-life balance. Zelfontplooiing wordt bij ons erg belangrijk gevonden en ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd. Naast de werkzaamheden is er daarom ruimte om je te ontwikkelen door het volgen van verschillende interne opleidingen en cursussen, eventueel aangevuld met externe opleidingen.

Ben jij de Corporate Communications Executive die wij zoeken?

Solliciteer dan door je stukken (motivatiebrief en cv) te uploaden via onze website. Voor meer informatie kan je contact opnemen met Lycke Hoogeveen op telefoonnummer 020 578 5988. Als je reageert, bekijken we ook je online profielen.

Acquisitie door bureaus wordt niet op prijs gesteld.