You are here:
18 March 2019

Secretaresse Notariaat

Voor de uitbreiding en versterking van onze familierecht praktijkgroep in Rotterdam zijn wij op zoek naar een secretaresse.

Locatie: Rotterdam

Voor de uitbreiding & versterking voor ons kantoor te Rotterdam zijn wij op zoek naar een:

Secretaresse notariaat (m/v)

Loyens & Loeff is een toonaangevend juridisch kantoor waar specialisten adviseren op zowel civiel als fiscaal gebied. Tot onze cliënten behoren grote ondernemingen, financiële instellingen en overheden. Het unieke van ons kantoor is de intensieve samenwerking tussen advocaten, belastingadviseurs en notarissen. Onze thuismarkt is de Benelux en Zwitserland. Daarnaast hebben we vestigingen in de belangrijkste internationale financiële centra zoals Londen en New York. Wereldwijd werken ongeveer 1400 medewerkers bij Loyens & Loeff.

Bij het notariaat familierechtpraktijk is men gespecialiseerd in het afwikkelen van nalatenschappen, opstellen van (levens)testamenten en estate planning van begin tot eind en alle bijkomende werkzaamheden en is er specifieke kennis in huis om cliënten juridisch en fiscaal te begeleiden op dit gebied. Daarnaast adviseren zij over aanverwante aspecten zoals fiscaliteit, (grensoverschrijdende) nalatenschappen en schenkingen.

De functie

Binnen deze praktijkgroep en in deze functie ondersteun je een senior kandidaat-notaris in zijn dagelijkse praktijk en “ontzorg” je zo optimaal mogelijk op elk gebied. Het is een veelzijdige functie met een breed takenpakket en geen enkele dag is hetzelfde. Inhoudelijk is het interessant werk, ieder op zijn eigen niveau, kennis en interesse. Het is accuraat en secuur werk. Als je de processen leert kennen, dan kan je bepaalde taken naar je toe trekken. 

 • Het aanmaken en bijhouden van dossiers zowel digitaal als hard copy.
 • Het opstellen van begeleidende brieven, volmachten/stukken en akten;
 • Het uitvoeren van juridisch onderzoek inzake afwikkeling van nalatenschappen;
 • Monitoren van de retournering van volmachten/stukken en het controleren van de tekenbevoegdheid.
 • Het klaar maken van de akten voor ondertekening en vervolgens diverse taken ter afhandeling van het dossier (versturen van stukken naar cliënten).
 • Je bewaakt het overzicht in de te hanteren procedures binnen een dossier en bereidt het zo ver mogelijk (zelfstandig) voor.
 • Veelvuldig telefonisch contact met cliënten en externe instanties (Gemeenten, kadaster, rechtbanken, banken en adviseurs).
 • Het uitwerken/verzorgen van correspondenties (Nederlands én Engels).
 • Opstellen en versturen van declaraties.
 • Archiveren van dossiers en het uitvoeren van recherches bij de betreffende instanties.
 • Agendaplanning voor de (kandidaat)notaris, voorbereiden van vergaderingen (intern/extern).

Kortom: een veelzijdige functie met een inhoudelijk karakter waarbij ervaring in het notariaat geen harde vereiste is.

Wij zoeken

Een proactieve, accurate, flexibele, stressbestendige, gezellige, enthousiaste en zelfredzame teamplayer. Het is van belang dat je snel kunt schakelen tussen meerdere verschillende werkzaamheden, een goed overzicht behoudt bij drukte en prioriteiten kunt herkennen. Daarnaast heb je goede digitale vaardigheden en niemand hoeft jou iets uit te leggen over het Microsoft Office pakket; je bent zeer bedreven in Word, Excel en Powerpoint. Een uitstekende taalvaardigheid in zowel Engels als Nederlands is vereist.

Wij bieden

Loyens & Loeff biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen bij een toonaangevende juridische dienstverlener met een sterke identiteit, een uitstekende collegiale sfeer en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket (met o.a. een goed fietsplan, collectieve verzekeringen, yoga op de werkvloer, sportschoolkorting etc). Daarnaast wordt er binnen Loyens & Loeff gestreefd naar een gezonde work-life balance. Ook vinden we zelfontplooiing belangrijk en is er naast de werkzaamheden ruimte om je te blijven ontwikkelen door het volgen van verschillende interne opleidingen & cursussen, eventueel aangevuld met externe opleidingen.

Spreekt dit je aan? Laat dan weten waarom jij de juiste persoon bent voor deze positie en stuur je motivatie plus CV naar Netteke Mijnster, netteke.mijnster@loyensloeff.com.