You are here:
07 June 2018 / vacancy

Secretaresse notariaat

Voor de uitbreiding & versterking van onze ondernemingsrechtpraktijk zijn wij op zoek naar een juridisch ondersteuner / secretaresse (m/v).


Locatie: Amsterdam

Bij het notariaat ondernemingsrecht is men gespecialiseerd in het begeleiden en uitvoeren van oprichtingen, statutenwijzigingen, aandelentransacties, fusies en overnames, van begin tot eind en alle bijkomende werkzaamheden en is er specifieke kennis in huis om cliënten juridisch en fiscaal te begeleiden op dit gebied. Daarnaast adviseren zij over aanverwante aspecten zoals fiscaliteit, (grensoverschrijdende) structurering en financiering.

DE FUNCTIE

Binnen deze praktijkgroep en in deze functie ondersteun je een aantal kandidaat notarissen in hun dagelijkse praktijk en “ontzorg” je zo optimaal mogelijk op elk gebied. Het notariële team binnen deze praktijkgroep is jong en enthousiast. Het is een veelzijdige functie met een breed takenpakket en geen enkele dag is hetzelfde. Inhoudelijk is het interessant werk, ieder op zijn eigen niveau, kennis en interesse. Er heerst een open, informele sfeer waar men gelijkwaardig met elkaar omgaat en waar veel kennis wordt overgedragen en gedeeld. Het is accuraat en secuur werk. Als je de processen leert kennen, dan kan je bepaalde taken naar je toe trekken.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit

 • Het aanmaken en bijhouden van dossiers zowel digitaal als hard copy.
 • Monitoren van de retournering van volmachten/stukken en het controleren van de tekenbevoegdheid.
 • Telefonisch contact met interne- en externe cliënten.
 • Het klaar maken van de akten voor ondertekening en vervolgens diverse taken ter afhandeling van het dossier (versturen van stukken naar cliënten / wijzigingen doorvoeren bij de kamer van koophandel / bijwerken van registers van aandeelhouders).
 • Je bewaakt het overzicht in de te hanteren procedures binnen een dossier en bereidt het zo ver mogelijk (zelfstandig) voor.
 • Cliëntgegevens bijhouden (wettelijke identificatievereisten).
 • Veelvuldig telefonisch contact met externe instanties (Kamer van Koophandel, rechtbanken en adviseurs).
 • Het uitwerken/verzorgen van correspondenties (Nederlands én Engels).
 • Opstellen van declaraties.
 • Verzorgen van legalisaties.
 • Telefonisch contact met interne- en externe cliënten.
 • Archiveren van dossiers.
 • Recherches Kamer van Koophandel en andere openbare registers.
 • Ondersteuning bij transacties.
 • Agendaplanning voor de (kandidaat)notarissen, voorbereiden van vergaderingen (intern/extern). 
 • Kortom: een veelzijdige functie met een inhoudelijk karakter!

WIJ ZOEKEN

Een jonge, proactieve, accurate, flexibele, stressbestendige, gezellige, enthousiaste en zelfredzame teamplayer. Het is van belang dat je snel kunt schakelen tussen meerdere verschillende werkzaamheden, een goed overzicht behoudt bij drukte en prioriteiten kunt herkennen. Daarnaast heb je goede digitale vaardigheden en niemand hoeft jou iets uit te leggen over het Microsoft Office pakket; je bent zeer bedreven in Word, Excel en Powerpoint. Een uitstekende taalvaardigheid in zowel Engels als Nederlands is vereist.

WIJ BIEDEN

Loyens & Loeff biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen bij een toonaangevende juridische dienstverlener met een sterke identiteit, een uitstekende collegiale sfeer en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket (met o.a. het fietsplan, collectieve verzekering, gratis fruit, yoga op de werkvloer en korting bij een sportschool). Daarnaast wordt er binnen Loyens & Loeff gestreefd naar een gezonde work-life balance. Ook is zelfontplooiing bij ons erg belangrijk en ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd. Naast de werkzaamheden is er daarom ruimte om je te ontwikkelen door het volgen van verschillende interne opleidingen en cursussen, eventueel aangevuld met externe opleidingen.

Spreekt dit je aan? Laat dan weten waarom jij de juiste persoon bent voor deze positie en stuur je motivatie plus CV naar Netteke Mijnster, netteke.mijnster@loyensloeff.com.